Badkamertrends

 

Wood4 is jarenlang actief in ‘badkamerland’ en volgt nauwgezet de trends en ontwikkelingen. Onze ontwerpen en aanbod van producten stemmen we af op deze trends, maar we willen vooral aansluiten bij wat onze klant wenst en mooi vindt. Er zijn verschillende badkamertrends te noemen die je kunnen inspireren bij je keuzes. Hieronder nemen we je mee in de trends van nu.

 

Natuurlijke materialen

In de badkamer van nu zie je veel natuurlijke materialen terug. Denk daarbij aan hout en natuursteen(look). De kleuren die daarbij gebruikt worden zijn ook natuurlijk en warm waardoor een rustige uitstraling wordt gecreëerd. Kies voor verschillende materialen die heel goed bij deze trend passen, bijvoorbeeld Solid Surface, beton ciré of een betonlook. In deze badkamer is een eikenhouten badkamermeubel een perfecte match. Bij deze badkamertrend past het ook heel goed om te kiezen voor kranen en accessoires met een metallic finish, zoals koper of goud.  

 

Steen(immitaties)

Ook heel goed passend in de ‘natuurlijke’ badkamer is het toepassen van steen(immitaties). Hoe mooi is het om te kiezen voor een marmeren tegel of een eyecatcher te realiseren door het gebruik van kiezelstenen op een muur, nis of (delen van) je vloer? Dit geeft een bijzonder effect en een wellness gevoel in je eigen badkamer!

 

Opvallende tegels

Tegels mogen weer gezien worden! Een ontwikkeling is het formaat van badkamertegels. Grote tegels met bijvoorbeeld een marmer- of betonlook. Hoe minder voegen, hoe beter! Dit geeft een rustig en ruimtelijk effect in je badkamer. Daarnaast zien we ook (handgevormde) tegels met een patroon of reliëf in diverse formaten en vormen. Daarbij wordt het gebruik van modekleuren niet geschuwd! Een juiste look kan ontstaan door het toepassen van verschillende legmotieven, zoals het visgraatmotief. Dit geeft echt een gaaf effect in je badkamer.

 

Spiegels, groter en opvallender

Een andere toffe trend zijn spiegels in de badkamer. Gebruik de spiegel als blikvanger van je badkamer. Spiegels mogen groot en opvallend zijn in zijn te zien in diverse formaten. Bijvoorbeeld een ronde spiegel die een mooi combineert met de rechte lijnen in je badkamer. Kies voor een zwarte (metalen) rand en laat die kleur bijvoorbeeld terugkomen door te kiezen voor zwarte kranen (ook een trend!). Kies ook voor spiegels met verwarming zodat het je ook comfort biedt. Wood4 heeft een ruim aanbod spiegel(kasten) ongetwijfeld passend in het complete plaatje van je badkamer.

 

Kranen in verschillende finishes

Chromen kranen zijn altijd goed en tijdloos. Wil je iets anders? Kies dan kranen met een finish van bijvoorbeeld matzwart of een metallic kleur. Dit geeft een prachtig accent in je badkamer. Helemaal als je de kleur laat terugkomen in accessoires of bijvoorbeeld je douchewand. Je zult zien dat het je badkamer stijl geeft. Het is de kunst om niet ‘over de top’ te gaan. Je keuzes moeten goed matchen met je badkamermeubel en je tegels. Wood4 denkt hierover graag met je mee. Wood4 heeft een lijn met Italiaanse handgemaakte kranen op de markt gebracht onder het merk Lavello. Neem voor de mogelijkheden vooral een kijkje op de website www.lavellokranen.nl.